Περί GreekPokemon

Updates :
9/1/2017 – Βγήκαν δημοσίως οι κανόνες της διοικητικής ομάδας (Δ.Ο.), η παράγραφος αφορά μόνο την Δ.Ο.
4/3/2017 – Ενημερώθηκε η Νομική σημείωση (τελευταία παράγραφος)
26/6/2017 – Ομαδοποίηση κανονισμών, προσθήκη παραγράφου 9. Διόρθωση αρίθμησης.
15/12/2017 – Ενημερώθηκε το section με τα πνευματικά δικαιώματα (copyright).
22/2/2018 – προστέθηκε η παράγραφος 11, για τους χορηγούς και τα τουρνουά.
19/3/2018 – προστέθηκε η παράγραφος 12, για τους χορηγούς και τα τουρνουά.

Το Greek Pokemon (www.pokemon.com.gr) είναι μια Ελληνική κοινότητα Πόκεμον (ανεπίσημη), στην οποία βρίσκονται χρήστες που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια Pokémon της Nintendo, καθώς και με τα επιτραπέζια παιχνίδια όπως το Pokemon Trading Card Game.

To site αναβαθμίστηκε στις 14 Αυγούστου 2013 (blog/forum/chat/tour community) ενώ προϋπήρχε ως forum από τις 27 Φεβρουαρίου του 2010.
Η κανονική “εκκίνηση” του YouTube καναλιού έγινε το Νοέμβρη του 2016, όταν ολοκληρώθηκε το τηλεοπτικό studio που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας.
Χρειάστηκαν 5 χρόνια για να συμπληρωθεί το budget του σταθμού, που πλέον είναι ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο 3D animation, ήχου και εικόνας. Μελλοντικά θα προστεθεί και δυνατότητα streaming.

Σκοπός της κοινότητας αυτής είναι να φέρει τους χρήστες πιο κοντά. Να κανονίζονται τουρνουά για το παιχνίδι και πάνω από όλα να διασκεδάζουμε!

Όροι χρήσης

=== Κανονισμοί για το forum ===Το site αυτό παρέχει πληροφορίες για τα παιχνίδια Pokemon. Eίναι μια ανοικτή κοινότητα που φέρνει τους ανθρώπους ποιο κοντά, βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Το παρόν site δεν είναι official , παρόλα αυτά ενημερώνεται για τα official τουρνουά (όποτε γίνονται) και άλλα σχετικά events ώστε να μένετε πάντα ενημερωμένοι.
προβλήματα η απορίες : greekpokemon@hotmail.gr

Μέσα σε ολόκληρο το community (GreekPokemon), συμπεριλαμβανομένου του :
A)forum
B)chat
Γ)facebook page &
Δ)facebook group
ισχύουν οι ακόλουθοι κανονισμοί :

0) Απαγορεύεται η Χρήση Greeglish (ελληνικών με λατινικούς χαρακτήρες) είτε στις αναρτήσεις είτε στον τίτλο ενός θέματος.
1) Απαγορεύεται η ανάρτηση (post) πορνό, υβριστικού η προσβλητικού υλικού, καθώς και πληροφορίες η πηγές που έχουν να κάνουν με warez, crack, απαγορευμένες ουσίες η οτιδήποτε είναι ακατάλληλο και παράνομο.
2) Απαγορεύεται η χρήση Caps Lock (κεφαλαίων) σε ανάρτηση η τίτλο θέματος χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. (Π.χ.:ΓΕΙΑ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? κ.τ.λ)
3) Απαγορεύεται αυστηρά η εγγραφή στο φόρουμ για άτομα κάτω των 13 χρονών.
4) Απαγορεύεται το Flaming (Η εξύβρισή ενός άλλου μέλους) και το Trolling. Εξύβριση προς τους admin / moderators η μετόχους της εταιρίας ισούται με μόνιμη αποχώρηση (ban) από τη κοινότητα και προσθήκη στην banlist.
5) Απαγορεύεται το Double-post. Αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι στην ανάρτηση που ήδη αναρτήσατε, θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί “Edit” που υπάρχει στην τελευταία σας ανάρτηση και να συμπληρώσετε οτιδήποτε θέλετε εκεί.
6) Απαγορεύονται οι διαφημίσεις. Εντός των post η με οποιοδήποτε τρόπο (spambots), για να διαφημήσετε κάτι (παροχή υπηρεσιών, προϊόντα, YouTube Channels) επικοινωνήστε με τους Διαχειριστές για να εγκριθεί, πληροφορίες εδώ. Οι παραβάτες του συγκεκριμένου κανόνα, δέχονται κίτρινη κάρτα, στη 2η κίτρινη κάρτα τιμωρούνται με Ban.
7) Απαγορεύεται ένα μέλος να έχει πάνω από έναν λογαριασμούς (Οπουδήποτε).
8) Απαγορεύονται οι εμπορικές συναλλαγές (προϊόντα η υπηρεσίες). Οι μόνες συναλλαγές που επιτρέπονται είναι ανταλλαγές πόκεμον και μάχες πόκεμον, χωρίς χρηματικό αντίτιμο. Η παράγραφος αυτή υπάρχει και στο καταστατικό της Pokemon company και για τα τουρνουά του εξωτερικού. Περισσότερα διαβάστε εδώ. Παραβάτες που εντοπίζονται να χρησιμοποιούν τα πόκεμον για εμπορικό σκοπό προστίθενται στην banlist και κόβεται οριστικά η πρόσβαση στα επίσημα τουρνουά της Nintendo με ειδική απόφαση της διοίκησης του GreekPokemon.
9) Στη περίπτωση που είστε δημοσιογράφος / ερασιτέχνης αρθρογράφος από άλλο site, και θέλετε να προσθέσετε είδηση την οποία δεν την έχουμε προσθέσει στο site η στο page, επικοινωνήστε με τους ακόλουθους τρόπους : email greekpokemon@hotmail.gr facebook Διαχειριστής : Ανδρέας Γ, εφεδρικός συντονιστής (backup) Μιχάλης. Ο πρώτος διαθέσιμος εκπρόσωπος θα αναλάβει το αίτημα και θα το προωθήσει στον δημοσιογράφο της σελίδας μας ώστε να προστεθεί η είδηση το συντομότερο δυνατόν.
10) Πατώντας αποδοχή / accept / είσοδο στην ομάδα, συμφωνείτε με τους πρόσθετους όρους και προχωράτε στην εγγραφή χρήστη.
11) Ο χορηγός (που διαφημίζεται) μπορεί να προσφέρει δώρα στους νικητές του κάθε τουρνουά, η admin ομάδα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να μην υπάρξει κόμιστρο συμμετοχής (fee). Η μόνη εξαίρεση στο κανόνα είναι μόνο αν λάβουμε εντολή από την TPCi και το κόμιστρο συμμετοχής αποφασιστεί ότι είναι απαραίτητο. Χάρις τους χορηγούς, η ακόμη και κάποιο patron/donate σας, στηρίζεται και η σελίδα ^_^.
12) Ο χορηγός έχει δικαίωμα άρνησης παροχής των δώρων στον νικητή, στη περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο συγκεκριμένος νικητής έχει η προκάλεσε : α)αγένεια, β)απειλή γ)παράβαση κανονισμών δ)απειλή ζωής ε)εγκλήματα [μαύρο ποινικό μητρώο], προς άλλα μέλη η και διαχειριστές του GreekPokemon. Η προκάλεσε υλικές η μη ζημιές σε άλλες επιχειρήσεις.

A) Για το φόρουμ ισχύει επιπλέον :
1A) [υπογραφές μελών] Απαγορεύεται τα Videos οποιουδήποτε στιλ, επιτρέπονται οι GIF εικόνες αρκεί να μην υπερβαίνουν τα 128kb έκαστη, η ανάλυση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη του 640×100 καθώς καθυστερεί τη φόρτωση της σελίδας.
2A) Προτού ανοίξετε κάποιο θέμα σιγουρευτείτε βάσει του search ότι δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο.
3A) Απαγορεύεται το Off-topic(να βγαίνει κάποιος εκτός του θέματος συζητήσεως) και τα υπερβολικά μικρά μηνύματα σε αυτό (α ναι, sorry κτλ.) Το Forum δεν είναι chat!

Γ & Δ ) Για το Facebook page & group :
1ΓΔ) Να παρακολουθείτε το pinned post της ομάδας, ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα και σας βοηθάει στη ξενάγηση του group. Μπορείτε να το δείτε εδώ.
2ΓΔ) ΔΕΝ επιτρέπονται προφίλ που φτιάχτηκαν νωρίτερα από μήνα, δεν έχουν ονοματεπώνυμο και δεν είναι ταυτοποιημένα σύμφωνα με τους κανονισμούς που ορίζει το ίδιο το facebook. Οι κανονισμοί του facebook βρίσκονται εδώ και εδώ.
3ΓΔ) ΔΕΝ επιτρέπεται οποιαδήποτε προώθηση group, fb page, YouTube Channel, προϊόντος, event η υπηρεσίας. AN θέλετε να Postάρετε ένα βίντεο με pokemon, έχουμε αυτό εδώ το thread. Στη περίπτωση που θέλετε να προωθήσετε κάτι τέτοιο διαβάστε τον κανόνα 6.

Οποιοδήποτε μέλος, έχει δικαίωμα να κάνει flag η warning ένα post, που παραβιάζει τους κανόνες που αναφέρθηκαν ως ανωτέρω. Η διοικητική ομάδα (Δ.Ο.) θα πράξει τα προβλεπόμενα το συντομότερο δυνατό. Αν ένα μέλος κάνει παράβαση κανόνων 2η η 3η φορά, τότε το μέλος αποσύρεται με αποκλεισμό (Ban).

Για την Δ.Ο.

Κάθε μέλος της Δ.Ο. οφείλει :

  • Να σέβεται όλους τους κανόνες.
  • Να ειδοποιεί τον άλλο διαχειριστή σε περίπτωση προβλήματος.
  • Να δίνει παρών και να συνεισφέρει στο έργο όπως μπορεί.

Αν, οποιοδήποτε μέλος της Δ.Ο., δεν πράξει σωστά την εφαρμογή των κανόνων και ο Γ.Γ. λάβει ένσταση από απλό μέλος για παράβαση καθήκοντός. Η ένσταση καταχωρείται και γίνεται σύσταση στο εκάστοτε διοικητικό μέλος. Στην 2η ένσταση. Το διοικητικό στέλεχος αποχωρεί οριστικά από την Δ.Ο.

[collapse]

Πνευματικά δικαιώματα

Όλο το έργο της σελίδας προστατεύεται από την Creative Commons (Μ.Κ.Ο.). Οποιαδήποτε αναμετάδοση υλικού προς τα έξω επιβάλλεται να υπάρχει παραπομπή / σύνδεσμος (link) προς τη σελίδα μας.
Παράδειγμα : Το share είναι ΟΚ. Το Copy-paste μιας είδησης η video, χωρίς να αναφέρει πηγή (εμάς) όχι !

Όταν κάνετε εγγραφή στο forum μας :

Ελέγξτε το φάκελο “junk”, “spam” η “ανεπιθύμητη αλληλογραφία”, αν τυχόν έχετε e-mail από εμάς, τα e-mail να τα μαρκάρετε ως “not junk”(αν χρησιμοποιείτε Αγγλική γλώσσα) η ”Μη ανεπιθύμητη αλληλογραφία“ (αν χρησιμοποιείτε Ελληνική γλώσσα).
Ώστε στο μέλλον να λαμβάνετε τα e-mail στα κανονικά εισερχόμενα.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση !

Το Victini ως μασκότ του GreekPokemon

Το Victini είναι εμπνευσμένο από την ρωμαϊκή λέξη Victory, τη θεά Victoria (Ρωμαϊκή θεά), και το tiny (που σημαίνει μικρό). Σε μετάφραση, το victory είναι η νίκη (κέρδισα). Στην Ελληνική μυθολογία υπάρχει η θεότητα Νίκη (κόρη του Πάλλας και της Στύγα). Γνωστά ονόματα : Νικολέτα, Νίκος, Νικήτα, Νικόλας κλπ.

Το Victini με το στεφάνι Ελιάς.

Σε ισχύ από τις Αρχές 2017 
Η ελιά για τους αρχαίους Έλληνες ήταν σύμβολο των ολυμπιακών ιδεωδών, της Ειρήνης, της Σοφίας και της Νίκης. Γι’ αυτό και το μοναδικό βραβείο που έπαιρνε ο Ολυμπιονίκης ήταν ένα στεφάνι φτιαγμένο από κλαδί ελιάς, ο «κότινος». Μέσα στο ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία, υπήρχε μια ελιά, η «καλλιστέφανος ελαία», από της οποίας τα κλαδιά φτιαχνόταν ο κότινος.

Η Ελιά αποτελεί σύμβολο γαλήνης, προστασίας, γονιμότητας.
Θεϊκό δώρο. Δέντρο του καλού συνδεδεμένο με την αναγέννηση και το φως.
Σύμβολο ειρήνης και νίκης, σύμβολο αθανασίας και ευφορίας. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και εδώ.

Το Victini με την Ελληνική σημαία

Σεζόν : Μέσα του 2011 – Αρχές 2017 (επεξήγηση – έμπνευση)
Greek Pokemon logo, Victini Greek

Το λογότυπο του Greek Pokemon με το Victini και την Ελληνική σημαία συμβολίζει το αγωνιστικό πνεύμα των Ελλήνων παιχτών που παίζουν Pokémon. Με την προσπάθεια, τους αγώνες, τον κόπο τους, την φιλία και το κουράγιο τους, καταφέρνουν να φτάνουν πάντα στην νίκη! Η αρχική έμπνευση ήταν από την Εθνική Ελλάδος. Όπου εδώ μπορείτε να διακρίνετε την Ελληνική σημαία, ως λογότυπο ομάδας. Άλλο τόσο και εδώ, ως αγωνιστική ομάδα στο gaming (eSports), είχαμε το λογότυπο αυτό για την σεζόν Αύγουστος 2011 με Ιανουάριο 2017 (5 χρόνια και 5 μήνες).

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.

Νομική σημείωση : Το “Pokémon” και οι χαρακτήρες του είναι κατοχυρωμένο (trademark & reserved) από την Nintendo the Pokémon Company, τη Creatures και τη Gamefreak. Το www.pokemon.com.gr και το www.greekpokemon.gr δεν συσχετίζεται με άμεσο τρόπο με τις παραπάνω εταιρίες. Είναι μια σελίδα που σκοπεύει στη διάδοση του παιχνιδιού καθώς και το να φέρει τους ανθρώπους ποιο κοντά (social networking – gaming community – esports). Αποτελεί ανεπίσημη κοινότητα που δεν έχει άμεση σχέση με την nintendo. Αν χρειαστείτε τεχνική υποστήριξη σε θέματα κονσολών Nintendo switch η 3DS θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την CD media. Το GreekPokemon ως κοινότητα ασχολείται κυρίως με ειδήσεις, τουρνουά, εκπαίδευση, ενημέρωση και ψυχαγωγία μελών. Δεν εμπορεύεται προϊόντα η υπηρεσίες. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.
Οι εικόνες (artworks), είναι σχεδιασμένες από τους αντίστοιχους δημιουργούς, και οφείλουν να έχουν σημείωση copyright του κάθε καλλιτέχνη ώστε να κατοχυρώνεται ο δημιουργός του έργου. Τα σχέδια αποτελούν Fanarts, σχεδιαστής της σελίδας (Designer / 3D Animation / UI ) είναι ο Ανδρέας Γρυπάρης (γνωστός ως Pokemon640). Οι ηχογραφήσεις / video εγγραφές γίνονται (πλέον) στο αναβαθμισμένο τηλεοπτικό Studio του GreekPokemon (θα αντικατασταθεί σε κάτι καινούριο σύντομα).
Το www.pokemon.com.gr και το www.greekpokemon.gr είναι Ελληνικό προϊόν (Greek product).

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μην ανεβάσετε τη σειρά κινουμένων σχεδίων Pokemon η και οποιαδήποτε ταινία, στο internet. Προστατεύεται από την DMCA, την ΕΠΟΕ και τους τοπικούς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Άρθρο 69 Ν.2121/1993. ΦΕΚ Α/25/1993. Στη περίπτωση φθοράς DVD/BluRay που έχετε ήδη αγοράσει απευθυνθείτε στον τοπικό διανομέα που αναγράφεται στη συσκευασία του υλικού. Ώστε να σας χορηγηθεί νέο αντίτυπο.

[collapse]

Pokémon and related character names are ©1995-2016 Nintendo / Creatures Inc. / GAME FREAK inc and The Pokémon Company.
GreekPokemon is a fansite / fanmade community not affiliated with any of the above companies. No copyright or trademark infringement is intended.
News, Videos, podcasts, music and original content is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0, except where otherwise noted. Guest writers retain all rights to their respective works.

Φιλικούς χαιρετισμούς
GreekPokemon Community
YouTube , Facebook group , Facebook Page , Forum

4 Comments Posted

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Protected by WP Anti Spam