Ο αστικός μύθος του mew, κάτω από το φορτηγό.

pokemon red blue yellow

“Υπάρχει ένα Mew κάτω από το φορτηγό μου!” έλεγε ένας αστικός μύθος, στο Kanto region. Υπάρχει πραγματικά κάποιος τρόπος για να πιάσει κάποιος το Mew στην Pokemon Red & Blue;
Στην πρώτη γενιά των Pokemon ο παίχτης μπορούσε να βρει 150 τέρατα μέσα στην περιοχή Kanto έχοντας στην τελευταία θέση το θρυλικό Pokemon, Mewtwo. Η ιστορία του παιχνιδιού αναφέρει ότι το Mewtwo πρόκειται για μια γενετικά τροποποιημένη και βελτιωμένη έκδοση του Mew. Αυτό άφησε πολλούς να αναρωτιούνται και να ψάχνουν την τοποθεσία του Mew στο παιχνίδι και πως μπορούν να τον αποκτήσουν.

Ο Mew βέβαια είναι ένας χαρακτήρας που δεν ήταν σχεδιασμένος να μπει στην κασέτα. Παρά όμως τον αρχικό σχεδιασμό, οι προγραμματιστές που παιχνιδιού πήραν την πρωτοβουλία να προσθέσουν τα δεδομένα του Pokemon αυτού, χωρίς βέβαια να ενημερώσουν τους ανωτέρους τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την εισαγωγή των δεδομένων αυτών δεν πρόσθεσαν κάποιο τρόπο ώστε ο παίχτης να μπορεί να αποκτήσει το θρυλικό αυτό Pokemon.

Μετά από την κυκλοφορία της κασέτας ο προγραμματιστής Shigeki Morimoto αποκάλυψε σε μία συνέντευξή του, ότι υπάρχουν τα δεδομένα του Mew μέσα στην κασέτα, πυροδοτώντας την περιέργεια των παικτών όλου του κόσμου, κάνοντάς τους να ψάχνουν μανιωδώς για το θρυλικό Pokemon. Τα στοιχεία γι’ αυτή την κρυφή τοποθέτηση των δεδομένων του Mew είχαν πλέον φανερωθεί, οπότε δεν μπορούσαν να παραλειφθούν από τον Morimoto καθώς σε εξαιρετικά ελάχιστες περιπτώσεις είχε εμφανιστεί ο Mew σε κασέτες παικτών λόγω προγραμματιστικών λαθών.

 

 

Εκτός της τυπικής αναζήτησης του Pokemon, παίχτες προσπάθησαν να το αποκτήσουν εκμεταλλευόμενοι διάφορα προγραμματιστικά λάθη του παιχνιδιού έτσι ώστε να ξεγελάσουν το παιχνίδι εμφανίζοντας τους τον Mew. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος απόκτησής του, είναι η χρήση της κίνησης Fly την στιγμή που ένας αντίπαλος εκπαιδευτής πλησιάζει για μάχη πατώντας το κουμπί START σε πολύ καθορισμένο χρόνο. Με τον τρόπο αυτό ο χαρακτήρας μεταφέρετε σε ένα άλλο σημείο του χάρτη ενώ ο κώδικας της κασέτας παράλληλα τρέχει εντολές για την υλοποίηση μιας μάχης Pokemon. Σε αυτή την κατάσταση, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του πρώτου Pokemon που έχουμε στο party μπορεί να εμφανιστεί κάποιο αντίστοιχο τέρας στο πλησιέστερο γρασίδι. Έτσι με τα κατάλληλα στατιστικά δεδομένα μπορούμε να εμφανίσουμε το Pokemon Mew.

Βέβαια το κόλπο με την κίνηση Fly δεν ήταν αρκετά διαδεδομένο στα πρώτα έτη κυκλοφορίας του παιχνιδιού, δημιουργώντας διάφορες φήμες για την τοποθεσία του Mew στο χάρτη. Η πιο γνωστή από αυτές αναφέρει ότι το Pokemon βρίσκεται κάτω από ένα φορτηγό κοντά στο S.S. Anne και χρησιμοποιώντας την κίνηση Strength σπρώχνεις το φορτηγό, φανερώνοντας έτσι τον Mew. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ίσχυε καθώς δεν είχε σχεδιαστεί προγραμματιστικά στο παιχνίδι από την αρχή.

Οι φήμες αυτές ανάγκασαν την δημιουργία διαφόρων διαγωνισμών και events στο κόσμο όπου οι παίχτες είτε έστελναν είτε έφερναν τις κασέτες τους σε ειδικά μηχανήματα της Nintendo προσθέτοντας έτσι το Pokemon Mew στο παιχνίδι.

 

Τελευταία βέβαια, εμφανίστηκε ένας καινούριος και αρκετά ενδιαφέρον τρόπος απόκτησης του θρυλικού Pokemon. Χρησιμοποιώντας και πάλι κάποια προγραμματιστικά λάθη της κασέτας δημιουργήθηκε κώδικας που έχει τα χαρακτηριστικά ενός ιού υπολογιστών. Πιο συγκεκριμένα, ο κώδικας αυτός φιλοξενείτε στην μνήμη της κασέτας που αποθηκεύεται η πορεία του παιχνιδιού και μπορεί να μεταδοθεί σε άλλες κασέτες με μια απλή ανταλλαγή Pokemon. Τα συμπτώματα του ιού αυτού βέβαια θα είναι για τους περισσότερους ευχάριστα, καθώς τροποποιεί την περιοχή που βρίσκετε το S.S. Anne κάνοντας ικανή την χρήση του Strength στο φορτηγό. Τέλος, μετά την κίνηση αυτή εμφανίζεται ο Mew έτοιμος για μάχη.

Πηγή: Youtube, Kotaku.com.au

About the author

Giannis Delibird

My name is Giannis, i'm journalist and i support gamecorner news since 2019. In my free time, i play videogames, watch anime and give explosive gifts to every hater out there :) I live in Belgium since 2011 and i meet Andreecko in Emmy awards (Los Angeles, California) back in 2015. It's my pleasure to be there and make the difference, delideliii :)

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Protected by WP Anti Spam